Наслов:

И ВО МАКЕДОНИЈА ИМА КОМПОЗИТОРИ

за концертот на македонската филхармонија со дела од македонски композитори

Издадено на: 23.11.2000
Автор: Ангелина Димоска
Периодика: Вечер
Број: 11559 | Страна: 16

Програма:
Симфониска суита од Бранко Попчевски и Илија Пејовски, Симфониска поема „Прелудиуми“ од Франц Лист и Симфонија-концерт од Сергеј Прокофјев.
Учесници:
Македонска филхармонија; диригент: Саша Николовски-Ѓумар; Гзавие Филипс - виолончело, Франција

Клучни зборови:
2000 Ангелина Димоска Бранко Попчевски Гзавие Филипс Есенски музички свечености Илија Пејовски Македонска филхармонија Саша Николовски-Ѓумар Сергеј Прокофјев Симфонија-концерт Симфониска поема Прелудиуми Симфониска суита Франц Лист

Оригинален извадок:
Притиснете на иконата
за поголем формат