Наслов:

НОВО ДЕЛО И ВРВНО МУЗИЦИРАЊЕ

кон концертот на македонската филхармонија

Објавено на: 17.11.2000
Автор: Костадин Костадиновски
Периодика: Нова Македонија
Број: 19152 | Страна: 12

Програма:
Симфониска суита „Там долу Македонија“ од Бранко Попчевски/Илија Пејовски, Симфониска поема „Прелудиуми“ од Лист, „Поетските медитации“ од Ламартин, Симфонија-концерт за виолончело и оркестар оп. 125 од Сергеј Прокофјев.
Учесници:
Македонска филхармонија; диригент: Саша Николовски-Ѓумар; Филипс Гзавие - виолончело, Франција
Забелешка:
Кон концертот на Македонската филхармонија на Есенските музички свечености

Клучни зборови:
Илија Пејовски 2000 Саша Николовски-Ѓумар Есенски музички свечености Бранко Попчевски Симфониска поема Прелудиуми Филипс Гзавие Сергеј Прокофјев Симфониска суита Там долу Македонија Македонска филхармонија Поетските медитации Лист Ламартин Костадин Костадиновски Симфонија-концерт за виолончело и оркестар оп. 125

Оригинален извадок:

Притиснете на иконата
за поголем формат