Наслов:

ВОЛШЕБНИК НА ВИОЛИНА

Кон концертот на македонската филхармонија, даниел рун - виолина, диригент патрик штруб

Издадено на: 08.11.2000
Автор: Костадин Костадиновски
Периодика: Нова Македонија
Број: 19144 | Страна: 9

Програма:
Концерт за виолина и оркестар во D-dur од Лудвиг ван Бетовен и Симфонија бр. 5 од Дмитриј Шостакович.
Учесници:
Македонија филхармонија; диригент: Патрик Штруб, Германија; Даниел Рун - виолина, Германија
Забелешка:
Кон концертот на виолинистот Даниел Рун, Германија со Македонската филхармонија и диригентот Патрик Штруб, Германија во Домот на АРМ во Скопје

Клучни зборови:
2000 Даниел Рун Дмитриј Шостакович Концерт за виолина и оркестар во D-dur Костадин Костадиновски Лудвиг ван Бетовен Македонија филхармонија Патрик Штруб Симфонија бр. 5

Оригинален извадок:
Притиснете на иконата
за поголем формат