Наслов:

НЕЗАБОРАВНИ ДОЖИВУВАЊА ЗА МНОГУБРОЈНАТА ПУБЛИКА

„интерфест„ битола

Издадено на: 30.10.2000
Автор: Васка Наумова-Томовска
Периодика: Нова Македонија
Број: 19137 | Страна: 6

Програма:
Опера „Тоска“ од Џакомо Пучини; Сонати „Ѓаволски трилер“ од Тартини, Соната од Брамс, Варијации од Паганини, Романса од Бетовен и Цигански напеви од Сарасате.
Учесници:
Опера на МНТ; диригент: Оливер Балабурски; Марина Фратарканџели, Рафаеле Витаљано, Борис Трајанов, Игор Дурловски, Лазар Белевски, Кирју Лијаковски, Невен Силјановски; Кох Габриел Камеда - виолина, Јапонија; Зане Страдуна - пијано
Забелешка:
Кон гостувањето на Операта на МНТ со пучиниевата „Тоска“ и концертот на Кох Габриел Камеда, виолина, Јапонија

Клучни зборови:
2000 Бетовен Борис Трајанов Брамс Варијации Васка Наумова-Томовска Зане Страдуна Игор Дурловски Интерфест Кирју Лијаковски Кох Габриел Камеда Лазар Белевски Марина Фратарканџели Невен Силјановски Оливер Балабурски Опера на МНТ опера Тоска Паганини Рафаеле Витаљано Романса Сарасате Соната Сонати Ѓаволски трилер Тартини Цигански напеви Џакомо Пучини

Оригинален извадок: