Наслов:

АРТИСТИЧКАТА УМЕТНОСТ И ПРИСТОЈНА ВОКАЛНА ТЕХНИКА

„тоска“ од џакомо пучини - опера при мнт

Објавено на: 30.10.2000
Автор: Слаѓана Јовановиќ
Периодика: Дневник
Број: 1391 | Страна: 13

Програма:
Опера „Тоска“ од Џакомо Пучини.
Учесници:
Борис Трајанов, Рафаело Виталиано, Марина, Фратарканџели; диригент: Оливер Балабурски

Клучни зборови:
Џакомо Пучини Марина Мајски оперски вечери Борис Трајанов 2000 Слаѓана Јовановиќ Рафаело Виталиано Фратарканџели Оливер Балабурски Тоска

Оригинален извадок:

Притиснете на иконата
за поголем формат