Наслов:

ВЕДРИ ТОНОВИ НА ВИРТУОЗНИ ИСПОЛНИТЕЛИ

концерт на надежните македонски виолинисти

Издадено на: 12.10.2000
Автор: Слаѓана Јовановиќ
Периодика: Дневник
Број: 1376 | Страна: 13

Програма:
Концерт за две виолини во d-moll од Бах, Дует оп. 5 во G-dur од Бокерини, Пасакаља од Хендл, Два каприса од Виењавски, „Навара“ од Сарасате и Дивертименто од Фролов; Соната бр. 4 во D-dur од Хендл, Соната бр. 2 во a-moll од Бах, Соната бр. 1 оп. 12 од Бетовен, Спомените од Москва оп. 6 и Полонеза оп. 4 бр. 1 од Виењавски.
Учесници:
Емилио Перцан – виолина; Ѓорѓи Димчевски – виолина; Јанинка Невчева – пијано; Иван Прилепчански – виолина; Маја Кастратовиќ – пијано

Клучни зборови:
2000 Бах Бетовен Бокерини Виењавски Два каприса Дивертименто Дует оп. 5 во G-dur Ѓорѓи Димчевски Емилио Перцан Иван Прилепчански Јанинка Невчева Концерт за две виолини во d-moll Маја Кастратовиќ Навара Пасакаља Полонеза оп. 4 бр. 1 Сарасате Слаѓана Јовановиќ Соната бр. 1 оп. 12 Соната бр. 2 во a-moll Соната бр. 4 во D-dur Спомените од Москва оп. 6 Фролов Хендл

Оригинален извадок: