Наслов:

ЧЕКОР КОН СВЕТСКИТЕ МЕТРОПОЛИ

сузана бранкини, сопран, италија

Издадено на: 12.10.2000
Автор: Васка Наумова-Томовска
Периодика: Нова Македонија
Број: 19121 | Страна: 12

Програма:
Три циклуси соло-песни од Јоханес Брамс, Рихард Штраус и Сергеј Рахмањинов и арии од оперите „Корсар“ и „Моќта на судбината“ од Џузепе Верди, „Боеми“ од Џакомо Пучини и „Мефистофел“ од Ариго Боито.
Учесници:
Сузана Бранкини - сопран, Италија; Алесандро Д'Агостини - пијано, Италија
Забелешка:
Сузана Бранкини, сопран, Италија

Клучни зборови:
2000 Алесандро Д'Агостини Ариго Боито арии Боеми Васка Наумова-Томовска Интерфест Јоханес Брамс Корсар Мефистофел Моќта на судбината Рихард Штраус Сергеј Рахмањинов соло песни Сузана Бранкини циклуси Џакомо Пучини Џузепе Верди

Оригинален извадок:
Притиснете на иконата
за поголем формат