Наслов:

МЛАДА ПИЈАНИСТКА СО БЛЕСКАВА ИДНИНА

кон концертот на ана гацева - пијано

Објавено на: 07.10.2000
Автор: Костадин Костадиновски
Периодика: Нова Македонија
Број: 19118 | Страна: 23

Програма:
Соната „Апасионата“ од Лудвиг ван Бетовен, Три фантастични песни оп. 11 од Роберт Шуман, Соната-фантазија „Почит на Данте“ од Франц Лист и Соната бр. 3 од Сергеј Рахмањинов.
Учесници:
Ана Гацева - пијано
Забелешка:
Кон концертот на Ана Гацева, пијано, во Салон 19,19

Клучни зборови:
Три фантастични песни оп. 11 Роберт Шуман Соната-фантазија Почит на Данте Лудвиг ван Бетовен Франц Лист Соната Апасионата Сергеј Рахмањинов Соната бр. 3 Костадин Костадиновски 2000 Ана Гацева

Оригинален извадок:

Притиснете на иконата
за поголем формат