Наслов:

ПРЕЦИЗНО, СУПТИЛНО ДО НИЈАНСИ

за концертот на марија стрезова и александар штаркман

Издадено на: 06.10.2000
Автор: Ангелина Димоска
Периодика: Вечер
Број: 11519 | Страна: 15

Програма:
Соната за четири раце во F-dur од Волфганг Амадеус Моцарт, Голема фуга во G-dur од Лудвиг ван Бетовен, 12 пиеси за големи и мали деца од Роберт Шуман, Варијации на тема од Р. Шуман и Три танци од Јоханес Брамс.
Учесници:
Пијано дуо: Марија Стрезова и Александар Штаркман
Забелешка:
А.Штаркман, М.Стрезова

Клучни зборови:
12 пиеси за големи и мали деца 2000 Александар Штаркман Ангелина Димоска Варијации на тема од Р. Шуман Волфганг Амадеус Моцарт Голема фуга во G-dur Јоханес Брамс Лудвиг ван Бетовен Марија Стрезова Роберт Шуман Соната за четири раце во F-dur Три танци

Оригинален извадок:
Притиснете на иконата
за поголем формат