Наслов:

ДОМИНАНТЕН УМЕТНИЧКИ ИЗРАЗ

кон концертот на нихан јапали - пијано, „интерфест 2000“

Издадено на: 06.10.2000
Автор: Васка Наумова-Томовска
Периодика: Нова Македонија
Број: 19117 | Страна: 11

Програма:
Дела од Моцарт, Бетовен, Лист и Штраус/Доњани.
Учесници:
Нихан Јапали - пијано, Турција
Забелешка:
Кон концертот на Нихан Јапали, пијано , Турција, на „Интерфест 2000“ Битола

Клучни зборови:
2000 Бетовен Васка Наумова-Томовска Доњани Интерфест Лист Моцарт Нихан Јапали Штраус

Оригинален извадок:
Притиснете на иконата
за поголем формат