Наслов:

НАЈДОБРИОТ КОНЦЕРТ НА ОХРИДСКО ЛЕТО СЕ ОДРЖА ВО СКОПЈЕ

концерт на максим венгеров во домот на арм

Издадено на: 31.08.2000
Автор: Слаѓана Јовановиќ
Периодика: Дневник
Број: 1343 | Страна: 13

Програма:
Соната во G-dur КВ 301 од Волфганг Амадеус Моцарт, Фантазија во C-dur од Франц Шуберт и Соната во d-moll оп. 108 бр. 3 од Јоханес Брамс.
Учесници:
Максим Венгеров – виолина, Русија; Ваг Папијан – пијано, Русија

Клучни зборови:
2000 Ваг Папијан Волфганг Амадеус Моцарт Јоханес Брамс Максим Венгеров Охридско лето Слаѓана Јовановиќ Соната во d-moll оп. 108 бр. 3 Соната во G-dur КВ 301 Фантазија во C-dur Франц Шуберт

Оригинален извадок:
Притиснете на иконата
за поголем формат