Наслов:

ВО СКОПЈЕ СВИРЕШЕ ВЕНГЕРОВ

кон концертот на рускиот виолинист максим венгеров

Издадено на: 30.08.2000
Автор: Ангелина Димоска
Периодика: Вечер
Број: 11488 | Страна: 16

Програма:
Соната во G-dur од Моцарт, Фантазија во C-dur од Шуберт и Соната бр. 3 во d-moll од Брамс.
Учесници:
Максим Венгеров - виолина, Русија; Ваг Папијан - пијано

Клучни зборови:
2000 Ангелина Димоска Брамс Ваг Папијан Максим Венгеров Моцарт Соната бр. 3 во d-moll Соната во G-dur Фантазија во C-dur Шуберт

Оригинален извадок: