Наслов:

СВЕЧЕНО ЗАТВОРАЊЕ НА „ОХРИДСКО ЛЕТО 2000“ – ПРЕЦИЗЕН И СУГЕСТИВЕН ДИРИГЕНТСКИ ГЕСТ

„Охридско лето 2000“

Објавено на: 15.08.2000
Автор: Марко Коловски
Периодика: Македонско радио - Радио Скопје

Програма:
Секвенци од Благој Цанев, Штадлер Квинтет од Моцарт и Дивертименто за гудачи од Бела Барток.
Учесници:
Камерен ансамбл „Банкја“, Борјан Цанев, Стојан Димов
Забелешка:
„Охридско лето 2000“

Клучни зборови:
Марко Коловски Стојан Димов 2000 Борјан Цанев Секвенци Македонско радио Бела Барток Камерен ансамбл Банкја Моцарт Штадлер Квинтет Благој Цанев Охридско лето Дивертименто за гудачи

Оригинален извадок:

Притиснете на иконата
за поголем формат