Наслов:

РАМНОТЕЖА И ХОМОГЕНОСТ НА ЗВУКОТ

кон концертот на камерниот оркестар на македонската филхармонија на „охридско лето“

Објавено на: 10.08.2000
Автор: Костадин Костадиновски
Периодика: Нова Македонија
Број: 19070 | Страна: 12

Програма:
Суита „Холберг“ оп. 40 од Едвард Григ, Концерт за пијано и оркестар во C-dur КВ 415 од Волфганг Амадеус Моцарт и Серенада за гудачи во C-dur оп. 48 од Петар Илич Чајковски.
Учесници:
Камерен оркестар на Македонска филхармонија; диригент: Арилд Ремерајт, Норвешка; Јасминка Станчул - пијано, Австрија
Забелешка:
Кон концертот на камерниот оркестар на Македонската филхармонија на Охридско лето

Клучни зборови:
Концерт за пијано и оркестар во C-dur КВ 415 Волфганг Амадеус Моцарт Серенада за гудачи во C-dur оп. 48 Петар Илич Чајковски Едвард Григ Охридско лето Камерен оркестар на Македонска филхармонија Костадин Костадиновски 2000 Јасминка Станчул Арилд Ремерајт Суита Холберг оп. 40

Оригинален извадок:

Притиснете на иконата
за поголем формат