Наслов:

ДАЛЕКУ ОД ПОТРЕБНОТО РАМНИШТЕ

„Охридско лето 2000“

Објавено на: 06.08.2000
Автор: Марко Коловски
Периодика: Македонско радио - Радио Скопје

Програма:
Суита Холберг од Едвард Григ, Концерт за пијано и оркестар во Це-дур од Волфганг Амадеус Моцарт, Серенада за гудачи во Це-дур од Петар Илич Чајковски
Учесници:
Камерен ансамбл на Македонската филхармонија, Јасминка Станчул - пијано, Арилд Ремерајт
Забелешка:
„Охридско лето 2000“

Клучни зборови:
Едвард Григ Охридско лето Концерт за пијано и оркестар во C-dur Камерен ансамбл на Македонска филхармонија Серенада за гудачи во C-dur Марко Коловски 2000 Суита Холберг Јасминка Станчул Волфганг Амадеус Моцарт Арилд Ремерајт Петар Илич Чајковски Македонско радио

Оригинален извадок:

Притиснете на иконата
за поголем формат