Наслов:

АТРАКТИВЕН СПОЈ НА МЛАДОСТА НА ПИЈАНИСТОТ И ДЕЦЕНИСКОТО ИСКУСТВО НА ОРКЕСТАРОТ

концерт на дарко костовски со „загрепските солисти“

Издадено на: 03.08.2000
Автор: Слаѓана Јовановиќ
Периодика: Дневник
Број: 1319 | Страна: 15

Програма:
Концерт за пијано и оркестар во d-moll од Јохан Себастијан Бах, Дивертименто во F-dur од Волфганг Амадеус Моцарт, Симфонија бр. 8 во G-dur од Иванчиќ, Ленто од Благој Цанев и Серенада за гудачи во C-dur од Петар Илич Чајковски.
Учесници:
Камерен ансамбл „Загрепски солисти“; Дарко Костовски – пијано

Клучни зборови:
2000 Благој Цанев Волфганг Амадеус Моцарт Дарко Костовски Дивертименто во F-dur Загрепски солисти Иванчиќ Јохан Себастијан Бах Концерт за пијано и оркестар во d-moll Ленто Петар Илич Чајковски Серенада за гудачи во C-dur Симфонија бр. 8 во G-dur Слаѓана Јовановиќ

Оригинален извадок:
Притиснете на иконата
за поголем формат