Наслов:

ФРАНЦУСКИ СЕНЗИБИЛИТЕТ НА ОХРИДСКО ЛЕТО

концерт на колет ферние и на квртетот „манфред“

Објавено на: 26.07.2000
Автор: Слаѓана Јовановиќ
Периодика: Дневник
Број: 1314 | Страна: 13

Програма:
Варијации од опусот на Шуман, Четири пиеси оп. 119 и Варијации на тема на Паганини оп. 35 од Брамс; Квартет оп. 41 бр. 2 од Шуман, Квартет од Дебиси и Квартет бр. 5 од Барток.
Учесници:
Колет Ферние – пијано, Франција; Квартет „Манфред“, Франција

Клучни зборови:
Слаѓана Јовановиќ Колет Ферние Квартет Манфред Варијации од опусот на Шуман Четири пиеси оп. 119 Брамс Варијации на тема на Паганини оп. 35 Дебиси Квартет оп. 41 бр. 2 Барток Квартет бр. 5 Охридско лето Квартет 2000

Оригинален извадок:

Притиснете на иконата
за поголем формат