Наслов:

ВО ЗНАКОТ НА РУСКИОТ ПРОФЕСИОНАЛИЗАМ

концерт на московскиот оркестар „вивалди“

Издадено на: 25.07.2000
Автор: Слаѓана Јовановиќ
Периодика: Дневник
Број: 1313 | Страна: 14

Програма:
Предигра кон операта „Олимпија“ од Вивалди, Концерт за пијано и оркестар во d-moll од Бах, обработка на детски пиеси од Албум за млади од Чајковски од страна на Безродна, предигра од „Орфеј на подземјето“ од Офенбах; Суити за соло виолончело од Бах, Пет пиеси од Куртаг и Соната од Хиндемит.
Учесници:
Руски државен академски камерен оркестар „Вивалди“; Ана Штром – пијано, Русија; Борис Пергаменшиков – виолончело
Забелешка:
Охридско лето

Клучни зборови:
2000 Албум за млади Ана Штром Бах Безродна Борис Пергаменшиков Вивалди Концерт за пијано и оркестар во d-moll Куртаг Орфеј на подземјето Офенбах Охридско лето Пет пиеси Предигра кон операта Олимпија Руски државен академски камерен оркестар Вивалди Слаѓана Јовановиќ Соната Суити за соло виолончело Хиндемит Чајковски

Оригинален извадок:
Притиснете на иконата
за поголем формат