Наслов:

ОХРИД СЕПАК НЕ ЗАЛИЧИ НА ВЕРОНА

„тоска“ од пучини во изведба на ансамблот на мнт

Објавено на: 19.07.2000
Автор: Слаѓана Јовановиќ
Периодика: Дневник
Број: 1308 | Страна: 13

Програма:
Опера „Тоска“ од Џакомо Пучини.
Учесници:
Гаља Горчева, Нико Исаков, Зоран Сотиров, Кире Лијаковски, Саша Смилевски, Милена Арсовска; Ансамбл на МНТ; диригент: Саша Николовски-Ѓумар

Клучни зборови:
Саша Смилевски Тоска Милена Арсовска Џакомо Пучини Ансамбл на МНТ Охридско лето Кире Лијаковски 2000 Слаѓана Јовановиќ Саша Николовски-Ѓумар Гаља Горчева Нико Исаков Зоран Сотиров

Оригинален извадок:

Притиснете на иконата
за поголем формат