Наслов:

НОВОКОМПОНИРАНА ПАТЕТИКА

од отворањето на „охридско лето“

Издадено на: 17.07.2000
Автор: Слаѓана Јовановиќ
Периодика: Дневник
Број: 1306 | Страна: 13

Програма:
Симфонија кончертанте од Волфганг Амадеус Моцарт и симфониска обработка на „Чакона“ од Јохан Себастијан Бах.
Учесници:
Македонска филхармонија; диригент: Хеја Домонкош, Унгарија; Минчо Минчев – виолина, Бугарија; Николај Минчев – виолина, Бугарија
Забелешка:
отворање Охридско лето

Клучни зборови:
2000 Волфганг Амадеус Моцарт Јохан Себастијан Бах Македонска филхармонија Минчо Минчев Николај Минчев Охридско лето Симфонија Кончертанте Слаѓана Јовановиќ Хеја Домонкош Чакона

Оригинален извадок:
Притиснете на иконата
за поголем формат