Наслов:

ПОД ОЧЕКУВАЊАТА

отворање на охридско лето 2000

Објавено на: 14.07.2000
Автор: Тина Иванова
Периодика: Утрински весник
Број: 322 | Страна: 16

Програма:
Симфонија концертнате од Волфганг Амадеус Моцарт и Чакона од Јохан Себастијан Бах.
Учесници:
Македонска филхармонија; диригент: Хеја Домонкош, Унгарија; Минчо Минчев - виолина, Бугарија; Николај Минчев - виолина, Бугарија
Забелешка:
отварање на Охридско лето

Клучни зборови:
Охридско лето 2000 Минчо Минчев Хеја Домонкош Николај Минчев Тина Иванова Симфонија концертнате Волфганг Амадеус Моцарт Јохан Себастијан Бах Чакона Македонска филхармонија

Оригинален извадок:

Притиснете на иконата
за поголем формат