Наслов:

БАЛКАНСКА ОДА НА РАДОСТА

за концертот на балканската филхармонија

Објавено на: 06.07.2000
Автор: Ангелина Димоска
Периодика: Вечер
Број: 11443 | Страна: 15

Програма:
Симфонија бр. 9 од Лудвиг ван Бетовен.
Учесници:
Балканска филхармонија; диригент: Емил Табаков; Хор на МНТ и МРТВ; солисти: Мариус Влад, Андријан Ибраими, Марија Муратовска-Наумовска, Александра Милчева

Клучни зборови:
Балканска филхармонија Мариус Влад Ангелина Димоска Лудвиг ван Бетовен Хор на МНТ и МРТВ Андријан Ибраими Симфонија бр. 9 Александра Милчева Скопско лето Емил Табаков Марија Муратовска-Наумовска 2000

Оригинален извадок:

Притиснете на иконата
за поголем формат