Наслов:

ОДА ЗА МУЗИЧКОТО ОБЕДИНУВАЊЕ НА БАЛКАНОТ

отворање Скопско лето

Објавено на: 04.07.2000
Автор: Слаѓана Јовановиќ
Периодика: Дневник
Број: 1295 | Страна: 13

Програма:
Симфонија бр. 9 од Лудвиг ван Бетовен.
Учесници:
Балканска филхармонија; диригент: Емил Табаков, Бугарија; Адријан Ибраими – баритон, Албанија; Мариус Влад – тенор, Романија; Марија Муратовска Наумовска – сопран

Клучни зборови:
Симфонија бр. 9 Скопско лето Емил Табаков Марија Муратовска-Наумовска 2000 Слаѓана Јовановиќ Балканска филхармонија Адријан Ибраими Мариус Влад Лудвиг ван Бетовен

Оригинален извадок:

Притиснете на иконата
за поголем формат