Наслов:

ИМПРЕСИВЕН УМЕТНИЧКИ СЕНЗИБИЛИТЕТ

кон концертот на балканска филхармонија

Објавено на: 01.07.2000
Автор: Костадин Костадиновски
Периодика: Нова Македонија
Број: 19038 | Страна: 26

Програма:
Симфонија бр. 9 од Лудвиг ван Бетовен.
Учесници:
Балканска филхармонија; диригент: Емил Табаков, Бугарија; солисти: Марија Муратовска-Наумовска, Мариус Водбудиу, Ардијан Ибраими, Александрина Милчева
Забелешка:
Кон концертот на Балканската филхармонија, со солисти од Романската, Бугарската, Турската, Албанската, Грчката и Македонската филхармонија, под диригентство на Емил Табаков, од Бугариј на Стартот на Скопско лето 2000

Клучни зборови:
Ардијан Ибраими Симфонија бр. 9 Костадин Костадиновски Александрина Милчева Скопско лето Емил Табаков Марија Муратовска-Наумовска 2000 Балканска филхармонија Мариус Водбудиу Лудвиг ван Бетовен

Оригинален извадок:

Притиснете на иконата
за поголем формат