Наслов:

ИМПРЕСИВНА ГЛЕТКА НА СЦЕНАТА НА МНТ

ПО КОНЦЕРТОТ НА БАЛКАНСКА ФИЛХАРМОНИЈА

Објавено на: 24.06.2000
Автор: Тина Иванова
Периодика: Утрински весник
Број: 305 | Страна: 17

Програма:
Симфонија бр. 9 од Лудвиг ван Бетовен.
Учесници:
Балканска филхармонија; диригент: Емил Табаков, Бугарија; Марија Муратовска - сопран; Александра Милчева - мецосопран, Бугарија; Мариус Балд - тенор, Романија

Клучни зборови:
Емил Табаков 2000 Балканска филхармонија Тина Иванова Мариус Балд Лудвиг ван Бетовен Симфонија бр. 9 Александра Милчева Марија Муратовска Скопско лето

Оригинален извадок:

Притиснете на иконата
за поголем формат