Наслов:

КОРИФЕЈОТ НА МАЈСКИТЕ ОПЕРСКИ ВЕЧЕРИ КАКО АБРЕВИЈАТОР

концерт на „мадленијана“ од белград

Објавено на: 12.06.2000
Автор: Слаѓана Јовановиќ
Периодика: Дневник
Број: 1276 | Страна: 13

Програма:
Оперска претстава „Сињор Брускино“ од Џоакино Росини.
Учесници:
Ансамбл „Мадленијана“, Србија; диригент: Ангел Шурев

Клучни зборови:
Мајски оперски вечери Никола Митиќ 2000 Слаѓана Јовановиќ Мадленијана Сињор Брускино Дарија Олајош Саша Штулиќ Мидраг Јовановиќ Ангел Шурев Џоакино Росини

Оригинален извадок:

Притиснете на иконата
за поголем формат