Наслов:

ПОТВРДА ЗА ИЗВОНРЕДНАТА ПЕРСПЕКТИВА НА ИЗВЕДУВАЧОТ

матурски концерт на никола атанасов

Објавено на: 05.06.2000
Автор: Слаѓана Јовановиќ
Периодика: Дневник
Број: 1270 | Страна: 13

Програма:
Соната „Арпеџоне“ од Шуберт, Соната „Флејтата на Пан“ оп. 15 од Муке, Сонатина од Дутие, „Црниот кос“ од Месијен, „Внимавај“ од Дик и „Песната на Линос“ од Жоливе.
Учесници:
Никола Атанасов – флејта; Маја Кастратовиќ – пијано
Забелешка:
матурски испит Никола Атанасов

Клучни зборови:
Дутие 2000 Слаѓана Јовановиќ Маја Кастратовиќ Соната Флејтата на Пан оп. 15 Шуберт Муке Сонатина Црниот кос Никола Атанасов Внимавај Месијен Дик Соната Арпеџоне Песната на Линос Жоливе

Оригинален извадок:

Притиснете на иконата
за поголем формат