Наслов:

IMPERATORE ВО ВИСТИНСКИ РАЦЕ

кон концертот на македонската филхамронија, јасминка станчул на пијано, диригент леонид николаев

Издадено на: 30.05.2000
Автор: Ангелина Димоска
Периодика: Вечер
Број: 11411 | Страна: 16

Програма:
Концерт за пијано и оркестар бр. 5 во Es-dur „Императоре“ и Симфонија бр. 7 во As-dur од Лудвиг ван Бетовен.
Учесници:
Македонска филхармонија; диригент: Леонид Николаев, Русија; Јасминка Станчул - пијано

Клучни зборови:
2000 Ангелина Димоска Императоре Јасминка Станчул Концерт за пијано и оркестар бр. 5 во Es-dur Леонид Николаев Лудвиг ван Бетовен Македонска филхармонија Симфонија бр. 7 во As-dur

Оригинален извадок:
Притиснете на иконата
за поголем формат