Наслов:

АЛБАНЦИТЕ ПРАВАТ КАКО СИТЕ ДОБРИ МУЗИЧАРИ

мајски оперски вечери

Објавено на: 24.05.2000
Автор: Слаѓана Јовановиќ
Периодика: Дневник
Број: 1260 | Страна: 13

Програма:
Опера „Така прават сите“ од Волфганг Амадеус Моцарт.
Учесници:
Николин Гуракучи, Сонила Бабочи, Маријана Лека, Дритан Луца, Јосиф Џиплаи, Изолда Изеири, Соколин Аслани; диригент: Ено Кочо, Албанија

Клучни зборови:
Изолда Изеири Волфганг Амадеус Моцарт Соколин Аслани Мајски оперски вечери Ено Кочо Така прават сите 2000 Слаѓана Јовановиќ Николин Гуракучи Сонила Бабочи Маријана Лека Дритан Луца Јосиф Џиплаи

Оригинален извадок:

Притиснете на иконата
за поголем формат