Наслов:

МЛАДИТЕ МУЗИЧКИ ЅВЕЗДИ И ВСЕЛЕНСКАТА МУЗИКА НА ХОЛСТ

концерт на факултетот за музичка уметност

Објавено на: 15.05.2000
Автор: Слаѓана Јовановиќ
Периодика: Дневник
Број: 1252 | Страна: 13

Програма:
Суита „Планети“ од Густав Холст.
Учесници:
Симфониски оркестар при ФМУ; Женски хор при ФМУ; диригент: Саша Николовски-Ѓумар
Забелешка:
концерт ФМУ

Клучни зборови:
Симфониски оркестар при ФМУ Женски хор при ФМУ Планети Густав Холст Факултет за музичка уметност 2000 Слаѓана Јовановиќ Саша Николовски-Ѓумар

Оригинален извадок:

Притиснете на иконата
за поголем формат