Наслов:

МАКЕДОНСКА ПРЕМИЕРА НА РЕКВИЕМОТ ОД КЕРУБИНИ

велигденски концерт на филхармонијата

Објавено на: 10.05.2000
Автор: Слаѓана Јовановиќ
Периодика: Дневник
Број: 1248 | Страна: 13

Програма:
Реквием во c-moll од Луиџи Керубини.
Учесници:
Македонска филхармонија; Хорот на МРТВ; диригент: Саша Николовски-Ѓумар

Клучни зборови:
Македонска филхармонија Луиџи Керубини Хорот на МРТВ 2000 Слаѓана Јовановиќ Саша Николовски-Ѓумар Реквием во c-moll

Оригинален извадок:

Притиснете на иконата
за поголем формат