Наслов:

ВДАХНОВЕНО МУЗИЦИРАЊЕ

велигденски концерт на македонската филхармонија, диригент саша николовски ѓумар

Објавено на: 06.05.2000
Автор: Костадин Костадиновски
Периодика: Нова Македонија
Број: 18989 | Страна: 27

Програма:
Реквием од Луиџи Керубини.
Учесници:
Македонска филхармонија; диригент: Саша Николовски-Ѓумар; Хор на МРТ
Забелешка:
Кон Велигденскиот концерт на Македонската Филхармонија, и хорот на МРТ, диригент Саша Николовски-Ѓумар

Клучни зборови:
Костадин Костадиновски Луиџи Керубини 2000 Саша Николовски-Ѓумар Хор на МРТ Реквием Македонска филхармонија

Оригинален извадок:

Притиснете на иконата
за поголем формат