Наслов:

ЗРЕЛИ МАЈСТОРСКИ ИЗВЕДБИ НА МЛАДИТЕ РЕПРОДУКТИВНИ УМЕТНИЦИ

концерт на македонската филхармонија

Издадено на: 27.04.2000
Автор: Слаѓана Јовановиќ
Периодика: Дневник
Број: 1239 | Страна: 13

Програма:
Летна пасторала од Хонегер, Поема оп. 25 за виолина и оркестар од Шосон, Рапсодија „Циганка“ од Равел и Симфонија во d-moll од Франк.
Учесници:
Македонска филхармонија; диригент: Борјан Цанев; Олег Кондратенко – виолина

Клучни зборови:
2000 Борјан Цанев Летна пасторала Македонска филхармонија Олег Кондратенко Поема оп. 25 за виолина и оркестар Равел Рапсодија Циганка Симфонија во d-moll Слаѓана Јовановиќ Франк Хонегер Шосон

Оригинален извадок:
Притиснете на иконата
за поголем формат