Наслов:

КАЧУВАЊЕТО ПО ВИСОКА СКАЛА НА ВРЕДНОСТИТЕ

сонатна вецер на камерното дуо кировски

Објавено на: 21.04.2000
Автор: Слаѓана Јовановиќ
Периодика: Дневник
Број: 1234 | Страна: 13

Програма:
Соната за виолина и пијано оп. 12 бр. 3 од Лудвиг ван Бетовен, Соната за виолина и пијано оп. 11 бр. 2 од Паул Хиндемит, Рапсодија од Томислав Зографски и Соната за виолина и пијано оп. 75 од Камиј Сен-Санс.
Учесници:
Љубиша Кировски – виолина; Маја Шутевска-Кировска – пијано
Забелешка:
дуо Кировски

Клучни зборови:
Соната за виолина и пијано оп. 11 бр. 2 Соната за виолина и пијано оп. 75 Томислав Зографски Камиј Сен-Санс Паул Хиндемит Рапсодија 2000 Слаѓана Јовановиќ Љубиша Кировски Маја Шутевска-Кировска Соната за виолина и пијано оп. 12 бр. 3 Лудвиг ван Бетовен

Оригинален извадок:

Притиснете на иконата
за поголем формат