Наслов:

ИЗВОНРЕДНИ СОЛИСТИ ВО МУЗИЧКИ ПОДАРОК НА „БЛАГОВЕСТИЕ“

свецен концерт на македонската филхармонија

Издадено на: 13.04.2000
Автор: Слаѓана Јовановиќ
Периодика: Дневник
Број: 1227 | Страна: 13

Програма:
Прелудиум за оркестар од Панде Шахов, „Галебе мој“ од Трајко Прокопиев, Арии од оперите „Вертер“ од Жил Масне, „Љубовен напиток“ од Гаетано Доницети, „Андре Шение“ од Умберто Џордано и „Риголето“ од Џузепе Верди, Интродукција и рондо капричиозо од Камиј Сен-Санс и 3 концерти за пијано и оркестар од Сергеј Рахмањинов.
Учесници:
Македонска филхармонија; диригент: Леонид Николаев, Русија; Благој Нацоски – тенор; Емир Имеров – раритетен инструмент; Иво Настевски – пијано; Симон Трпчески – пијано; Нина Костова – пијано; Борис Трајанов – баритон
Забелешка:
Македонска филхармонија

Клучни зборови:
2000 Андре Шение арии Благој Нацоски Борис Трајанов Вертер Гаетано Доницети Галебе мој Емир Имеров Жил Масне Иво Настевски Интродукција и Рондо-капричиозо Камиј Сен-Санс Концерт за пијано и оркестар Леонид Николаев Љубовен напиток Македонска филхармонија Нина Костова Панде Шахов Прелудиум за оркестар Риголето Сергеј Рахмањинов Симон Трпчески Слаѓана Јовановиќ Трајко Прокопиев Умберто Џордано Џузепе Верди

Оригинален извадок: