Наслов:

КОД НА СТРАСТВЕНА ЉУБОВ

КОН БАЛЕТОТ „РОМЕО И ЈУЛИЈА“

Објавено на: 11.04.2000
Автор: Емилија Џипунова
Периодика: Утрински весник
Број: 246 | Страна: 16

Програма:
Балет „Ромео и Јулија“ од Сергеј Прокофјев.
Учесници:
Тања Вујисиќ-Тодоровска, Горан Божинов, Кире Павлов, Дончо Велковски, Драган Пандилов, Никола Саздов, Марина Станковиќ, Искра Шукарова, Александар Хаџиманов, Вилма Самарџија, Јован Јовановиќ; диригент: Едуард Амбарциумјан, Ерменија
Забелешка:
Ромео и Јулија

Клучни зборови:
Искра Шукарова Никола Саздов Ромео и Јулија Кире Павлов Сергеј Прокофјев Марина Станковиќ Емилија Џипунова Вилма Самарџија Дончо Велковски Јован Јовановиќ Александар Хаџиманов Едуард Амбарциумјан Драган Пандилов Горан Божинов Тања Вујисиќ-Тодоровска 2000

Оригинален извадок:

Притиснете на иконата
за поголем формат