Наслов:

РЕЛАТИВНО ВИСОК УМЕТНИЧКИ СТАНДАРД

кон изведбата на балетот „ромео и јулија“ од сергеј прокофјев

Објавено на: 08.04.2000
Автор: Тихомир Титизов
Периодика: Нова Македонија
Број: 18967 | Страна: 27

Програма:
Балет „Ромео и Јулија“' од Сергеј Прокофјев.
Учесници:
Тања Вуисиќ-Тодоровска, Горан Божинов, Кире Павлов, Никола Саздов, Дончо Велковски, Драган Пандиловски
Забелешка:
Кон обновата на балетот „Ромео и Јулија“ од Сергеј Прокофјев, во кореографија и режија на Хазарос Сурмејан, со Балетот на МНТ

Клучни зборови:
Никола Саздов Кире Павлов Ромео и Јулија Сергеј Прокофјев Тихомир Титизов Дончо Велковски Тања Вуисиќ-Тодоровска Горан Божинов Драган Пандиловски 2000

Оригинален извадок:

Притиснете на иконата
за поголем формат