Наслов:

БОГАТА И РАЗНОВИДНА ПРОГРАМА

ЗАПОЧНА 23-ТО ИЗДАНИЕ НА ДММ

Издадено на: 29.03.2000
Автор: Тина Иванова
Периодика: Утрински весник
Број: 232 | Страна: 16

Програма:
„Интеграли“ од Тома Прошев, „Психофонија 1“ од Ристо Аврамовски, „Мисли“ од Стојан Стојков, „Музика за пијано и камерен оркестар“ од Драгослав Ортаков и „Варијации“ од Михајло Николовски.
Учесници:
Ансамбл за современа музика „Св. Софија“; диригент: Саша Николовски-Ѓумар; Игор Дурловски - бас; Јовица Каровски - пијано

Клучни зборови:
2000 Ансамбл за современа музика Св. Софија Варијации Денови на македонска музика Драгослав Ортаков Игор Дурловски Интеграли Јовица Каровски Мисли Михајло Николовски Музика за пијано и камерен оркестар Психофонија 1 Ристо Аврамовски Саша Николовски-Ѓумар Стојан Стојков Тина Иванова Тома Прошев

Оригинален извадок:
Притиснете на иконата
за поголем формат