Наслов:

ИНТЕРПРЕТАЦИИ СО АМЕРИКАНСКИ НАГЛАСОК

концерт на македонската филхармонија со гости од сад

Издадено на: 29.03.2000
Автор: Слаѓана Јовановиќ
Периодика: Дневник
Број: 1214 | Страна: 14

Програма:
Арии од Моцарт и Пучини, Симфонија бр. 1 од Нилсен, „Четири епизодни игри од Родео“ од Копланд, „Првиот есеј за оркестар“ од Барбер, „Светла и радости од Кендид“ од Бернштајн.
Учесници:
Македонска филхармонија; диригент: Доналд Лоренс Аперт, САД; Линда Вадел Аперт – сопран, САД
Забелешка:
Македонска филхармонија

Клучни зборови:
2000 арии Барбер Бернштајн Доналд Лоренс Аперт Копланд Линда Вадел Аперт Македонска филхармонија Моцарт Нилсен Првиот есеј за оркестар Пучини Светла и радости од Кендид Симфонија бр. 1 Слаѓана Јовановиќ Четири епизодни игри од Родео

Оригинален извадок:
Притиснете на иконата
за поголем формат