Наслов:

ВИРТУОЗИТЕТ ОД НАЈВИСОК ДОСТРЕЛ

кон концертот на македонската филхармонија, минчо минчев - виолина, диригент арилд ромереит

Објавено на: 18.03.2000
Автор: Костадин Костадиновски
Периодика: Нова Македонија
Број: 18949 | Страна: 27

Програма:
Концерт за виолина и оркестар бр. 5 од Николо Паганини, Симфонија бр. 94 во G-dur од Јозеф Хајдн и Варијации на Хајднова тема од Јоханес Брамс.
Учесници:
Македонска филхармонија; диригент: Арилд Ремереит, Норвешка; Минчо Минчев - виолина, Бугарија
Забелешка:
Кон концертот на Македонската филхармонија со бугарскиот виолинист Минчо Минчев и норвешкиот диригент Арил Ремерент

Клучни зборови:
Варијации на Хајднова тема Костадин Костадиновски 2000 Минчо Минчев Концерт за виолина и оркестар бр. 5 Арилд Ремереит Симфонија бр. 94 во G-dur Николо Паганини Јоханес Брамс Македонска филхармонија Јозеф Хајдн

Оригинален извадок:

Притиснете на иконата
за поголем формат