Наслов:

ЕНТУЗИЈАЗАМ И АМБИЦИОЗНОСТ

кон јубилејниот концерт - 30 години дејност на Благоја ангеловски

Објавено на: 11.03.2000
Автор: Костадин Костадиновски
Периодика: Нова Македонија
Број: 18942 | Страна: 26

Програма:
Дела од Албинони, Торели, Гершвин, Дефај, Бизе и др. и соло песни од Чајковски, Сен-Санс и Доницети.
Учесници:
Благој Ангеловски - труба; Билјана Јакимовска - сопран
Забелешка:
Кон јубилејниот концерт - 30 години дејност на д-р Благој Ангеловски, репродуктивен уметник во Салон 19,19

Клучни зборови:
компакт диск Гершвин 2000 Чајковски Билјана Јакимовска соло песни Дефај Костадин Костадиновски Бизе Сен-Санс Доницети Албинони Благој Ангеловски Торели

Оригинален извадок:

Притиснете на иконата
за поголем формат