Наслов:

ВО РИТАМОТ НА СВЕТСКАТА МУЗИЧКА СЦЕНА

концер на македонската филхармонија

Издадено на: 09.03.2000
Автор: Слаѓана Јовановиќ
Периодика: Дневник
Број: 1197 | Страна: 13

Програма:
Концерт за виолина и оркестар бр. 5 од Николо Паганини, Симфонија бр. 4 од Јозеф Хајдн и Варијации на тема од Хајдн од Јоханес Брамс.
Учесници:
Македонска филхармонија; диригент: Арнолд Ремереит, Австрија; Минчо Минчев – виолина, Бугарија
Забелешка:
Македонска филхармонија

Клучни зборови:
2000 Арнолд Ремереит Варијации на тема од Хајдн Јозеф Хајдн Јоханес Брамс Концерт за виолина и оркестар бр. 5 Македонска филхармонија Минчо Минчев Николо Паганини Симфонија бр. 4 Слаѓана Јовановиќ

Оригинален извадок: