Наслов:

БРАВУРОЗНА ТЕХНИКА И ЕГЗОТИЧЕН ЗВУК НА ТИШИНАТА

за дцата концерта во салонот 19.19

Издадено на: 01.03.2000
Автор: Слаѓана Јовановиќ
Периодика: Дневник
Број: 1190 | Страна: 13

Програма:
Дела од Форе, Ибер, Реинер, Јонак, „Удар“ од Такемиду, Соната од Шапошников, „Историја на тангото“ од Пјацола и „Едноставна песна“ од Аиткен; Чакона од Витали, Сонати од Бетовен и Форе и Баскијско капричо од Сарасате.
Учесници:
Илија Зимбо – флејта; Лејла Урманова – харфа; Невена Јосифова – виолина; Надежда Пожарицкаја-Пејсахова – пијано

Клучни зборови:
2000 Аиткен Баскијско капричо Бетовен Витали Едноставна песна Ибер Илија Зимбо Историја на тангото Јонак Лејла Урманова Надежда Пожарицкаја-Пејсахова Невена Јосифова Пјацола Реинер Сарасате Слаѓана Јовановиќ Соната Такемиду Удар Форе Чакона Шапошников

Оригинален извадок:
Притиснете на иконата
за поголем формат