Наслов:

СОЛИСТИЧКОТО МАЈСТОРСТВО НА ЈАСА ВО ГОЛЕМИТЕ ЉУБОВНИ ТЕМИ

за концертот на македонската филхармонија

Објавено на: 23.02.2000
Автор: Слаѓана Јовановиќ
Периодика: Дневник
Број: 1184 | Страна: 14

Програма:
Концерт за пијано и оркестар од Фредерик Шопен и Свита од балетот „Ромео и Јулија“ од Сергеј Прокофјев.
Учесници:
Македонска филхармонија; диригент: Саша Николовски-Ѓумар; Рамзи Јаса – пијано, Египет
Забелешка:
Р. Јаса и Македонска филхармонија

Клучни зборови:
Слаѓана Јовановиќ Саша Николовски-Ѓумар Свита од балетот Ромео и Јулија Фредерик Шопен Концерт за пијано и оркестар Сергеј Прокофјев Македонска филхармонија Рамзи Јаса 2000

Оригинален извадок:

Притиснете на иконата
за поголем формат