Наслов:

НАГЛАСЕНО КРЕАТИВЕН ДУХ

кон концертот на македонската филхармонија, рамзи јаса - пијано, диригент саша николовски ѓумар

Издадено на: 23.02.2000
Автор: Костадин Костадиновски
Периодика: Нова Македонија
Број: 18928 | Страна: 11

Програма:
Концертот за пијано и оркестар бр. 1 во e-moll од Фредерик Шопен и делови од балетот „Ромео и Јулија“ од Сергеј Прокофјев.
Учесници:
Македонска филхармонија; диригент: Саша Николовски-Ѓумар; Рамзи Јаса - пијано, Египет
Забелешка:
Кон концертот на Македонската филхармонија со пијанистот Рамзи Јаса од Египет, под диригентството на Саша Николовски - Ѓумар

Клучни зборови:
2000 Концертот за пијано и оркестар бр. 1 во e-moll Костадин Костадиновски Македонска филхармонија Рамзи Јаса Ромео и Јулија Саша Николовски-Ѓумар Сергеј Прокофјев Фредерик Шопен

Оригинален извадок:
Притиснете на иконата
за поголем формат