Наслов:

КОГА ПИЈАНОТО ЦАРУВА

ЗА КОНЦЕРТОТ НА МАКЕДОНСКАТА ФИЛХАРМОНИЈА

Објавено на: 19.02.2000
Автор: Тина Иванова
Периодика: Утрински весник
Број: 199 | Страна: 16

Програма:
Концерт за пијано и оркестар бр. 1 во e-moll од Фредерик Шопен и Суита од балетот „Ромео и Јулија“ од Сергеј Прокофјев.
Учесници:
Македонска фихармонија; диригент: Саша Николовски-Ѓумар; Рамзи Јаса - пијано, Египет

Клучни зборови:
Рамзи Јаса 2000 Саша Николовски-Ѓумар Тина Иванова Суита од балетот Ромео и Јулија Фредерик Шопен Сергеј Прокофјев Македонска фихармонија Концерт за пијано и оркестар бр. 1 во e-moll

Оригинален извадок:

Притиснете на иконата
за поголем формат