Наслов:

ВО ЗНАКОТ НА РУСКАТА УМЕТНОСТ

кон концертот на македонската филхармонијам сергеј кравчук - виолина, диригент Леонид Николаев

Издадено на: 16.02.2000
Автор: Костадин Костадиновски
Периодика: Нова Македонија
Број: 18922 | Страна: 10

Програма:
Концерт за виолина и оркестар бр. 1 во a-moll од Александар Глазунов и Симфонија бр. 6 „Патетична“ од Петар Илич Чајковски.
Учесници:
Македонска филхармонија; диригент: Леонид Николаев, Русија; Сергеј Кравченко - виолина, Русија
Забелешка:
Кон концертот на Македонската филхармонија со гостите од Русија, виолинистот Сергеј Кравченко и диригентот Леонид Николаев

Клучни зборови:
2000 Александар Глазунов Концерт за виолина и оркестар бр. 1 во a-moll Костадин Костадиновски Леонид Николаев Македонска филхармонија Петар Илич Чајковски Сергеј Кравченко Симфонија бр. 6 Патетична

Оригинален извадок:
Притиснете на иконата
за поголем формат