Наслов:

ПОД БРАВУРОЗНАТА ДИРИГЕНТСКА ПАЛКА НА ШЕФОТ

концерт на филхармонијата

Издадено на: 16.02.2000
Автор: Слаѓана Јовановиќ
Периодика: Дневник
Број: 1178 | Страна: 13

Програма:
Концерт за виолина и оркестар од Александар Глазунов и Симфонија бр. 6 „Патетична“ од Петар Илич Чајковски.
Учесници:
Македонска филхармонија; диригент: Леонид Николаев, Русија; Сергеј Кравченко – виолина, Русија
Забелешка:
Македонска филхармонија

Клучни зборови:
2000 Александар Глазунов Концерт за виолина и оркестар Леонид Николаев Македонска филхармонија Петар Илич Чајковски Сергеј Кравченко Симфонија бр. 6 Патетична Слаѓана Јовановиќ

Оригинален извадок:
Притиснете на иконата
за поголем формат