Наслов:

ЦЕЛОСНО ЧУВСТВУВАЊЕ НА МУЗИКАТА

кон концертот на македонската филхармонија под диригентство на леонид николаев, солист сергеј кравченко

Објавено на: 15.02.2000
Автор: Ангелина Димоска
Периодика: Вечер
Број: 11323 | Страна: 15

Програма:
Концерт за виолина и оркестар број 1 од Александар Глазунов, Симфонија бр. 6 од Петар Илич Чајковски
Учесници:
Македонска филхармонија, Леонид Николаев, Сергеј Кравченко

Клучни зборови:
Ангелина Димоска Петар Илич Чајковски Македонска филхармонија Александар Глазунов 2000 Леонид Николаев Сергеј Кравченко

Оригинален извадок:

Притиснете на иконата
за поголем формат