Наслов:

РОДЕНДЕНСКА ЧЕСТИТКА И ДИПЛОМАТСКА НОТА

за концертите на филхармонијата и на дуото шасар-захариева

Издадено на: 09.02.2000
Автор: Слаѓана Јовановиќ
Периодика: Дневник
Број: 1172 | Страна: 14

Програма:
Предигра „Римски карневал“ од Хектор Берлиоз, Концерт за виолончело и оркестар од Едуард Лало и Слики од изложба од Модест Мусоргски (преработка на Морис Равел); Сонати за виолина и пијано од Мишел Корет, Симон ле Дук и Габриел Форе.
Учесници:
Македонска филхармонија; диригент: Доминикос Хеја, Унгарија; Иштван Варга – виолончело, Унгарија; Виолинско дуо: Доминик Шасар и Жени Захариева

Клучни зборови:
2000 Габриел Форе Доминик Шасар Доминикос Хеја Едуард Лало Жени Захариева Иштван Варга Концерт за виолончело и оркестар Македонска филхармонија Мишел Корет Модест Мусоргски Морис Равел Римски карневал Симон ле Дук Слаѓана Јовановиќ Слики од изложба Сонати за виолина и пијано Хектор Берлиоз

Оригинален извадок:
Притиснете на иконата
за поголем формат